BiografiaBernat Català Rams, piano.

Nascut al 1993 a Molins de Rei (Barcelona), va iniciar els seus estudis musicals a l’edat de 5 anys amb la professora Candelaria Cabrera. Al 2008 va accedir al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB) per cursar el grau professional amb la professora i catedràtica de piano Mª Jesús Crespo, amb qui estudia actualment a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va entrar amb les màximes qualificacions en les especialitats d’interpretació i composició.

Ha estat becat pel CEP (Centre d’estudis Pianístics) i ha rebut classes magistrals de mestres del piano com Alan Weiss i Vladislav Bronevetzky. També ha treballat amb el pianista Albert Attenelle (Càtedra Internacional de Música Emili Pujol de Cervera). Ha rebut nombroses classes i consells d’Alba Ventura i Luiz de Moura Castro (Cursos d’Interpretació i Pedagogia del Piano al Conservatori Liceu).

És mereixedor de diversos premis entre els que cal destacar:
1r Premi al Concurs l’Arjau (anys 2004 i 2005), 1r Premi al Concurs Internacional “Ciutat de Berga” (2005) i Premi Especial a la millor interpretació contemporània; 2n Premi en el concurs de l’Escola de Música de Barcelona (2005); 1r Premi Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès (2006) i 2n Premi i Premi Especial “Chopin” (2010); 1r Premi del Concurs del conservatori Isaac Albéniz de Girona (2011), 1r Premi i Premi del Públic al Concurs l’Arjau (2013), 1r Premi del Concurs del Conservatori Isaac Albéniz de Girona (2013), entre d’altres.

A més, ha rebut el Premi de Solistes amb l’orquestra Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (2009) i el Premi d’Honor de Piano en el mateix centre (2011).

Desenvolupa una intensa activitat cambrística, reconeguda amb premis com el “Pere Vallribera” del Concurs Eugènia Verdet (2012), i ha estat convidat per la fundació “Quílez-Llisterri” a participar al cicle de concerts de cambra a Alcañiz (Terol), on ha estrenat una obra per piano i violí amb gran èxit entre el públic.

Ha actuat en moltes ocasions a diferents ciutats del país com Barcelona, Tarragona, Girona, Cervera, Vilafranca del Penedès, Alcañiz, Madrid,i a l’auditori Varèse de Toulouse (França).

No hay comentarios:

Publicar un comentario